Min, Tamamen Açık Kaynak ve Hızlı Bir Web Tarayıcı


Min, açık kaynaklı bir yazılım ve tamamen CSS ve JavaScript ile yazılmış. Tarayıcının amacı, hızlı olmak ve az pil gücü tüketmek.

Min ile girdiğiniz web sitelerindeki reklamları engelleyebilirsiniz. Eğer internet bağlantınız yavaşsa, script ve görüntüleri engellemenizi ve böyle sayfaların daha hızlı yüklenmesini ve daha az veri kullanılmasını sağlıyor.

Min Web Tarayıcısının Diğer Bazı Önemli Özellikleri

- Akıllı sonuçlar – DuckDuckGo tabanlı
- Okuma listesi – okuma deneyimini basitleştiriyor, yazıları 30 güne kadar saklayabiliyor
- Yer imleri – aranabilir
- Görevler – grupları tablara bölme
- Odaklama modu – dikkat dağıtanları gizler
- Gizlilik özellikleri – script engelleyici

Min web tarayıcısının kaynak kodlarını GitHub'tan görebilirsiniz. Windows ve Mac OS X sürümlerinin de olduğunu belirtelim.

Editörün Notu: Min tarayıcısı hız anlamında istenileni veriyor gibi görünüyor. Zaten arayüzü bile bu kadar boşken bu gayet normal. Bence tek kullanım alanı “Bir siteye bakıp hemen çıkacağım.” düşüncesinde olduğunuz zamanlarda hızlı açıldığı için işe yarar. Ya da eski bir bilgisayarda tercih sebebi olabilir. Onun dışında neredeyse sıfır arayüz ve diğer web tarayıcılara olan alışkanlıktan dolayı pek tercih edilebilecek bir tarayıcı değil. İnsan “Geri” tuşunu arıyor. :)

1 Yorumlar

  1. Arayüz CSS ve JS ile yazılmış olabilir ama işin özünde bir Chrome/Chromium projesi olan electron projesi bulunuyor. Electron ise html/js/css ile uygulama yazma imkanı sağlıyor

    https://github.com/electron/electron

    İyi Çalışmalar.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski