UKUI Nedir? Nasıl Kurulur? (Ubuntu 16.10/17.04)

UKUI, Ubuntu Kylin tarafından geliştirilen resmi ve hafif bir masaüstü ortamıdır. MATE masaüstü ortamının çatallanmasıyla oluşturulmuştur. Ubuntu Kylin 17.04’te varsayılan olarak geliyor. 

Çinli kullanıcılar Windows’a daha aşina olduğu için Windows 7’den esinlenilmiştir. 

Uyarı: PPA’nın resmi olarak desteklenmediğini unutmayın. Yani herhangi bir problemle karşılaşırsanız sorunun çözümü için kendinizin uğraşması gerekiyor. 

Ubuntu’da UKUI Kurulumu Nasıl Yapılır?

UKUI’yi kurmak için aşağıdaki komutları terminalde sırasıyla çalıştırın. 

sudo add-apt-repository ppa:ubuntukylin-members/ukui
sudo apt update
sudo apt install ukui-desktop ukui-desktop-environment

Kurulumu yaptıktan sonra çıkış yapın ve kullanıcı adı ve şifre girilen ekranda masaüstü ortamını değiştirerek giriş yapın. 

UKUI’yi kaldırmak isterseniz aşağıdaki komutu kullanabilirsiniz.

sudo apt remove ukui-* && sudo apt autoremove

Not 1: Sağ alt köşedeki tarih içinde Çince karakterler var. Nasıl düzeltileceği konusunda araştırma yapmadım. Geliştirilmesi devam ettiği için güncellemelerle belki düzelebilir. 

Not 2: UKUI’yi Ubuntu MATE 17.04’ün üzerine kurdum. Açıkçası performans olarak daha iyi gibi görünüyor. Fakat gözle görülür bir şey olmamasına rağmen kullanırken hala eksikler varmış gibi hissettiriyor. Yani sanki Linux’te bir şeylerle uğraşırken sistemi bozacak hatalar yapmışım gibi hissediyorum. :D Diğer masaüstü ortamlarına çok alıştım sanırım. :D

3 Yorumlar

  1. Çok windowsa benzemiş, insan mavi ekran hatası da alırmıyım diye tereddüt ediyor =)

    YanıtlaSil
  2. hocam minimum system grksnm. nedir aceba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sistem gereksinimini bilmiyorum. Fakat ben Intel Atom işlemcili 2GB Ramli küçük netbookta kullandım ve yorumumu ona göre yazdım. Yani sistem gereksinimi konusunda endişe etmenize gerek yok.

      Sil
Daha yeni Daha eski