Firefox Quantum Kurulumu Nasıl Yapılır?

Firefox Quantum’la birlikte Firefox daha az ram kullanıyor ve sayfalar daha hızlı yükleniyor.  Mozilla’nın geliştiricileri, bu yüklenme hızının 2 kat fazla olduğunu söylüyorlar. 2 kat hızlı olup olmadığını bilemiyorum. Fakat Firefox'un ciddi anlamda hızlandığı belli oluyor. Bana sunduğu hızdan ben memnun kaldım. Ayrıca benim gibi telefonunuzda da Firefox kullanan biriyseniz mobil sürümünün de güncellendiğini farketmişsinizdir.

Not: Firefox 57 sürümünden itibaren sadece yeni teknoloji ile inşa edilmiş eklentiler çalışıyor. Popüler eklentilerin çoğu bu yeni teknolojiye uyumlu. Fakat benim kullandığım eklentilerin bazıları Eski Teknoloji olarak etiketlenmiş ve çalışmıyor. Bilginiz olsun. 

Linux’te Firefox Quantum Kurulumu Nasıl Yapılır?

Mozilla’nın resmi PPA’sını kullanarak kurulum yapmak için aşağıdaki komutları terminalde çalıştırın.

sudo add-apt-repository ppa:mozillateam/firefox-next
sudo apt update && sudo apt upgrade
sudo apt install firefox

Uyarı: Linux Mint kullanıcıları yukarıda yöntemi denediğinde benim gibi sorunla karşılaşma ihtimali var. O yüzden Linux Mint kullanıyorsanız aşağıdaki yöntemi deneyin.


Firefox Quantum [Beta & Developer Edition & Nightly] Kurulumu Nasıl Yapılır?

Firefox Quantum’un Beta, Developer Edition ve Nightly sürümü için kurulum yapmayla uğraşmanıza gerek yok. Aşağıdan istediğiniz sürümü indirip sıkıştırılmış dosyayı dışarı çıkartın. Klasörün içindeki Firefox isimli dosyaya çift tıklayarak çalıştırıp kullanmaya başlayabilirsiniz.

İndir: Firefox Quantum Beta
İndir: Firefox Quantum Developer Edition
İndir: Firefox Quantum Nightly

Not: Nightly sürümünü kullanmayı düşünenlerin her gün ve hatta gün içinde birden fazla kez güncellenebildiğini unutmayın. Güncelleme işlemi çok hızlı oluyor. Ama sürekli güncellenmesi bir süre sonra can sıkabiliyor.

6 Yorumlar

  1. kali linux kulanıcısıyım verdigin ilk komut (repo ekleme) çalışmıyor bi kaç yöntem denedim işe yaramadı bir öneriniz varmı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Google'dan arattığınızda Kali Linux'te nasıl kurulum yapıldığıyla ilgili bir Youtube videosu çıkıyor. Biraz dolambaçlı bir yöntem. Belki o işinize yarayabilir.

      Sil
  2. Quantum süper olmuş çok iyi ayrıca Mint depoya eklemiş güncelleme yaparak alabilirsiniz yeni sürümü 😁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim depoyla pek işim olmuyor. Developer Edition'cıyım. :D

      Sil
Daha yeni Daha eski