Microsoft PowerShell [SNAP] Kurulumu Nasıl Yapılır?

Microsoft, PowerShell için Snap uygulaması hazırladı. Bu sayede artık farklı dağıtımlarda da PowerShell’in en son sürümünü güvenli ve kolay bir şekilde kurabilirsiniz.

[update title="Windows PowerShell Linux'e Geldi" icon="info-circle"]Bundan 2 sene önce Microsoft’un PowerShell’i Linux’e getirdiğinin haberini sizinle paylaşmıştık. Dilerseniz o yazıya şu linkten ulaşabilirsiniz.[/update]
Windows PowerShell'in ne olduğunu bilmeyenler için Microsoft tarafından Windows komut satırı cmd.exe ve Windows Script Host'a alternatif olarak geliştirilen yeni nesil bir komut satırı uygulamasıdır. Windows PowerShell'in sunduğu yeni komut yapısı Unix sistemindeki komut yapısına benzemektedir. Kullanıcı herhangi bir komutu çalıştırdığında farklı komutlar ile bağ kurabilmektedir. Windows PowerShell 30 Kasım 2006'da ilk olarak Windows Vista işletim sisteminin bir parçası olarak planlanmıştır. Microsoft Exchange Server 2007 ile beraber ilk kez piyasaya sürülmüştür. Windows PowerShell 1.0 sürümü Windows XP, Windows Server 2003 ve Windows Vista için ücretsiz indirilebilmektedir. Windows 7'den itibaren Windows PowerShell 2.0 işletim sistemi ile beraber gelmektedir. Windows PowerShell 2.0 bir önceki sürümünden farklı olarak görsel kullanıcı arayüzüne sahiptir.

Linux’te PowerShell [SNAP] Kurulumu Nasıl Yapılır?

Ubuntu 16.04 LTS’de PowerShell’i kurmak için aşağıdaki komutu terminalde çalıştırın.

snap install powershell --classic

Yukarıdaki komutla PowerShell'i kurduktan sonra dilerseniz aşağıdaki komutu kullanarak ya da Menü’deki uygulama simgesine tıklayarak çalıştırabilirsiniz.

pwsh

PowerShell Preview sürümünü kurmak isterseniz (bu sürümde hatalar olabilir) aşağıdaki komutu çalıştırın.

snap install powershell-preview --classic

Yukarıdaki komutla PowerShell'i kurduktan sonra dilerseniz aşağıdaki komutu kullanarak ya da Menü’deki uygulama simgesine tıklayarak çalıştırabilirsiniz.

pwsh-preview

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski