Ubuntu, Steam ve 32-Bit?

Bildiğiniz gibi son zamanlarda sıklıkla çıkan haberlerde 32-bit bilgisayarların azalmasından dolayı, Linux dağıtımlarının 32-bit desteğini kestiğinden bahsetmiştik.

Ubuntu’nun 32-bit desteğini keseceği haberinin hemen ardından Valve geliştiricilerinden Pierre-Loup Griffais, Ubuntu 19.10 ve sonraki sürümlerin Steam tarafından resmi olarak desteklenmeyeğini ve Steam kullanıcılarına da Ubuntu’yu tavsiye etmeyeceklerini belirten bir tweet attı.

Not: Valve, Steam’i Linux için çıkardığı 2012 yılından beri Ubuntu’yu resmi olarak destekliyordu. Ayrıca Steam, WINE gibi uygulamaların, 32-bit kütüphaneleri kullanmaya devam ettiğini belirtelim.

Valve’den gelen haberin ardından Canonical, Ubuntu’nun 32-bitin geleceği konusunda açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamaya göre Ubuntu’nun 32-bit kurulum ISO’larını tekrar eklemek veya 32-bit kütüphane desteğini sürekli sunma gibi bir planı yok. Sadece gerekli görülen kütüphaneleri, araçları veya paketleri Ubuntu 19.10 ve Ubuntu 20.04 için ulaşılabilir/erişilebilir olmaya devam edecek. Yani Ubuntu kullanıcıları, 64-bit sistemlerde 32-bit yazılımları bir süre daha kullanabilecek.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski