Microsoft, Linux Güvenlik Geliştirici Listesi’ne Girmek İstiyor

Linux Güvenlik Geliştirici Listesi (Linux Security Developer List), henüz halka açık olmayan ve güvenlikle ilgili durumların tartışılması ve rapor edilmesi için tasarlandı.

Liste’de FreeBSD, NetBSD, Canonical, Debian, Red Hat, SUSE, Amazon Web Servisleri (AWS) ve Oracle’dan geliştiriciler var. Microsoft da bu kapalı/özel güvenlik listesine erişim izni ve kendi geliştiricilerinin de listeye katılmalarını istiyor.

Microsoft Linux kernel geliştiricisi Sasha Levin, Linux tabanlı cihazlarının/ürünlerinin olduğunu (Azure, WSL2 vb) ve listeye erişim izni isteyen kişilerin olduğunu dile getirdi. Ayrıca bulutta Linux kullanıcılarının Windows’u geçtiğini, Linux koduyla ilgili kullanıcılardan ve satıcılardan güvenlik konusunda raporlar aldıklarını, bu raporlarda hem Windows hem de Linux için ortak sorunlar/hatalar olduğunu söyledi.

Canonical Linux kernel mühendisi Tyler Hicks, bu zamana kadar Linux topluluğu için yararlı olduklarını ve onların Linux dağıtımlarına direkt müdahalelerinin de diğer üyeler için yarar sağlayacağını hissettiğini söyledi.  

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski