Linux Mint 19.2 "Tina" Güncellemesi Nasıl Yapılır?

Linux Mint 19 veya 19.1 sürümünden 19.2 sürümüne güncelleme işlemi için aşağıdaki adımları takip edin.

Linux Mint 19 veya 19.1'den 19.2’ye Güncelleme Nasıl Yapılır?

1- Sisteminizde herhangi bir sorunla karşılaşma ihtimalinize karşı, yükseltme işlemini yapmadan önce Timeshift ile sisteminizin yedeğini (snapshot) alın.

2- Yükseltme işlemi için sisteminizi hazırlayın. Ekran koruyucuyu kapatın. Cinnamon’da uygulama, uzantı, tema vb kurduysanız bunları sistem ayarlarından güncelleyin/yükseltin.

3- Güncelleme işlemine geçmeden önce mintupdate ve mint-upgrade-info’nun yeni sürümlerinin olduğunu göreceksiniz. Bunları güncelleyin.

4- İşletim sisteminizi güncellemek için Güncelleme Yöneticisi > Düzenle > “Linux Mint 19.2 Tina” sürümüne yükselt seçeneğini seçin.

5- Karşınıza çıkan pencerede konfigürasyon dosyaları tutulsun mu yoksa yenisiyle değiştirilsin mi şeklinde çıkan soruya değiştirilsin seçeneğini seçin.

6- İsteğe bağlı olarak aşağıdaki komutu kullanarak xul-ext-lightning (Thunderbird için Takvim desteği) ve va-driver-all (video oynatmanın geliştirilmesi ve GPU hızlandırma için) kurabilirsiniz. Bu paketler Linux Mint 19.1 içine eklendi.

sudo apt install p7zip-full va-driver-all xul-ext-lightning

7- Eğer Cinnamon sürümünü kullanıyorsanız, artık Cinnamon ekran koruyucu tarafından desteklenmediği için Xscreensaver’ları aşağıdaki komutla kaldırabilirsiniz.

sudo apt remove --purge xscreensaver-data xscreensaver-data-extra xscreensaver-gl xscreensaver-gl-extra cinnamon-screensaver-webkit-plugin cinnamon-screensaver-x-plugin

8- Yukarıdaki işlemleri yaptıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Yaşanabilecek Sorunlar ve Çözümleri
  • Eğer işletim sisteminizi yükseltme seçeneği sizde görünmüyorsa, mintupdate ve mint-upgrade-info’yu güncelledikten sonra Güncelleme Yöneticisi’ni yeniden başlatın. Eğer yine de sonuç alamazsanız varsayılan depoları/yansıları değiştirin.
  • Nadiren de olsa eğer sisteminiz kilitlendiyse ve giriş ekranına giremiyorsanız CTRL+ALT+F1 ile konsola geçip giriş yapın ve “killall cinnamon-screensaver” (ya da MATE’de “killall mate-screensaver”) yazın. Oturuma geri dönmek için CTRL+ALT+F7 veya CTRL+ALT+F8’i kullanın.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski