Manjaro 20.0 "Lysia" Sürümü Çıktı

Manjaro XFCE: 4.14 ile birlikte geliyor ve çoğunlukla masaüstü ve pencere yöneticisi ile kullanıcı deneyemine odaklanıldı. Matcha isimli yeni temaya geçiş yapıldı. Yeni bir özellik olan “Görüntü Profilleri” sayesinde, tercih ettiğiniz ekran yapılandırması için bir veya daha fazla profil saklayabilirsiniz. Ayrıca yeni ekranlar bağlanıldığında profiller otomatik olarak uygulanabiliyor.

Manjaro KDE: 2020'de tamamen yeniden tasarlanan Plasma 5.18 ile birlikte geliyor. Bu sürümde Breath2 temalarının tamamı açık ve koyu versiyonları, animasyonlu ekran, Konsole profilleri, Yakuake kaplamaları ve daha pek çok detay mevcut. Metin editörü Kate'in bazı ek renk şemaları yuvarlandı ve geleneksel Kickoff-Launcher'a alternatif olarak Plasma-Simplemenu geldi.

Manjaro GNOME: 3.36 sürümüyle birlikte gelen Gnome, özellikle giriş ve kilit açma arayüzleri olmak üzere bir dizi uygulama ve arayüz için görsel yenilemeler eklendi. GNOME kabuk uzantıları artık uzantıları güncelleme, yapılandırma ve kaldırma veya devre dışı bırakma işlemlerini gerçekleştiren yeni bir Uzantılar uygulaması kullanılarak yönetiliyor.

Popover bildirimlerine “Rahatsız Etmeyin” butonu eklendi. Bu buton etkinleştirildiğinde, düğme kapatılana kadar bildirimler gizleniyor.

Varsayılan olarak dinamik duvar kağıdı gün boyunca renk temasını değiştiriyor. Ayrıca GDM güncellendi ve Gnome-Layout-Switcher üzerinde geliştirmeler yapıldı. Önceden yüklenmiş paketler listesi güncelledi. 

Pamac 9.4 serisi birkaç güncelleme aldı. Paket yönetimi geliştirerek, snap ve flatpak desteği varsayılan olarak etkinleştirildi.

Manjaro Architect artık gerekli çekirdek modüllerini sağlayarak ZFS kurulumunu destekliyor.

Bu sürümde Kernel 5.6 kullanıldı. En yeni sürücüleri içinde barındırıyor. Önceki sürümlerle karşılaştırıldığında, kullanılan araçlar iyileştirildi. 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski