Linux Mint 20 "Ulyana" – Yenilikler

Linux Mint 20 "Ulyana" ile ilgili çalışmaların devam ettiği belirtildi ve haziran ayında çıkması planlanıyor. Linux Mint 20, 64-bit sürümleriyle ve üç farklı masaüstüyle (Cinnamon, MATE ve XFCE) birlikte gelecek. Ubuntu 20.04 LTS tabanlı olacak ve Linux Kernel 5.4’ü kullanacak.

Linux Mint 20’yi ilk kez kurduğunuzda karşınıza gelen Hoşgeldiniz penceresi, hangi masaüstü renklerini en çok sevdiğinizi soracak ve açık veya koyu masaüstü tema modunu seçme imkanı sunacak.

Mint-Y teması öncekine göre daha parlak renkler sunacak.

Ubuntu'da kaldırılan giriş dizini şifrelemesi Linux Mint 20’de kullanılmaya devam edecek.

Cinnamon’da en göze çarpan özellikler, artan Nemo performansı, monitörün yenileme hızını değiştirme ve kesirli HiDPI çözünürlükleri için destek olacak. Systray uygulaması ayrıca göstergeler (libAppIndicator) ve StatusNotifier (Qt ve yeni Electron uygulamaları) simgeleri desteğini doğrudan Xapp StatusIcon uygulamasına devredecek.

Masaüstünde, yerel ağ üzerinden dosya göndermeyi ve almayı gerçekten kolaylaştıran yeni bir dosya paylaşım aracı tanıtılacak. Bildiğiniz gibi, bu proje üzerinde çalışılmaya başlandığında bir isim kullanmışlardı ve yeni bir isim arıyorlardı. “Ethernator”, “Datanator”, “XFiles”, “Overcast”, “Capsule”, “DropZone” vb. isim önerileri yapıldı. Orijinal ismiyle devam etmeye karar verdiler. “Warpinator”

Warpinator artık ağdaki iletişimi şifreliyor ve bu sürüm için planladıkları tüm özellikleri içeriyor. Yeni bir simgesi var ve şu anda eksik olan tek şey çeviriler.

Linux Mint 19.3’te depolarda gereken bağımlılıklar bulunmuyor. Bu yüzden Linux Mint 19.3’te Warpinator’u kurmak ve denemek istiyorsanız, aşağıdaki PPA’yı Yazılım Kaynakları’ndan ekleyin.

ppa:clementlefebvre/grpc

Ardından APT belleğinizi güncelleyin. Warpinator’u kurmak için şu paketi indirin ve kurun.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski