Microsoft Edge Kurulumu Nasıl Yapılır?

Microsoft Edge, web'i daha hızlı, daha güvenli ve daha kolay hale getirmek için minimal bir tasarımı sofistike teknolojiyle birleştiren, Chromium tabanlı bir tarayıcıdır.

[update title="Neden Chromium Tabanlı Web Tarayıcısı?" icon="info-circle"]Microsoft’un bu değişikliği yapmasının en önemli nedeni web uyumluluğunu ve kullanıcı deneyimini geliştirmek/iyileştirmek. Bunun artılarından biri, düzgün bir şekilde çalışmayan/görüntülenmeyen siteler nedeniyle kullanıcıların Chrome’a geçmesine gerek kalmayacak. Ayrıca Chromium’la birlikte gelen eklenti desteğini de unutmamak gerekiyor.[/update]
Linux’te Microsoft Edge (Geliştirici Önizleme) Kurulumu Nasıl Yapılır?

Test amaçlı olarak kullanabileceğiniz Microsoft Edge (Geliştirici Önizleme) sürümünün DEB veya RPM dosyasını aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz.


Microsoft Edge’in bu ilk önizleme sürümü, sitelerini ve uygulamalarını Linux'te oluşturmak ve test etmek isteyen geliştiriciler için temsili bir deneyim sağlamayı amaçlamaktadır.

DEB dosyasını kurduğunuzda, resmi deposu da otomatik olarak ayarlanacak. Eğer depoyu kendiniz eklemek isterseniz aşağıdaki komutları terminalde çalıştırın.

wget -O - https://packages.microsoft.com/keys/microsoft.asc | sudo apt-key add -

sudo sh -c 'echo "deb [arch=amd64] https://packages.microsoft.com/repos/edge stable main" >> /etc/apt/sources.list.d/microsoft-edge-dev.list'

Depoyu ekledikten sonra aşağıdaki komutu terminalde çalıştırın.

sudo apt update && sudo apt install microsoft-edge-dev

Microsoft Edge’i kaldırmak isterseniz aşağıdaki komutu kullanabilirsiniz.

sudo apt remove microsoft-edge-dev

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski